Zatvori
PoslovniPuls
15/03/2022

Rimčeva tvrtka koja stoji iza projekta robotaksija u Zagrebu dogurala do 100-tog zaposlenika

Project 3 Mobility, zagrebačka tvrtka koja razvija projekt autonomnih robotaksija koji imaju potencijal promijeniti način funkcioniranja i korištenja prijevoza na širim urbanim područjima, zaposlila je 100-tog zaposlenika, objavljeno je.

Kako stoji u priopćenju, Project 3 Mobility sada ima 100 zaposlenika u odjelima dizajna i razvoja vozila, proizvodnji, razvoja softvera, infrastrukturi itd. U Hrvatsku su se zbog ovog projekta koji mijenja industriju mobilnosti na globalnoj razini doselili stručnjaci iz Njemačke, Kine, Danske, Indije i Italije.

"Do kraja godine planiramo broj zaposlenika povećati na više od 230, a za dvije godine zapošljavat ćemo blizu 1000 zaposlenika. Projekt je je u mnogim dijelovima još u razvoju pa ga ne izlažemo javnosti dokle god nismo spremni pokazati svoj finalni proizvod i uslugu. Unatoč takvom pristupu, imamo veliki interes kandidata za posao jer radimo na zahtjevnim rješenjima potpuno novog načina funkcioniranja prijevoza u gradovima. U P3 želimo da vrijeme koje se nekad smatralo izgubljenim, ono koje provedemo na putu između različitih lokacija, postane najbolje iskorišteno vrijeme i pravo mjesto za odmor, zabavu ili posao. Dijelovi sustava koji gradimo su autonomno električno vozilo i platforma, specijalizirana infrastruktura i softver za upravljanje kompletnom uslugom. Trenutno razgovaramo s 19 gradova koji su zainteresirani da postanu naši prvi partneri gdje ćemo inicijalno pružiti uslugu. Sve naše aktivnosti bit će blisko koordinirane sa gradovima jer jedino kroz pružanje stvarne vrijednosti za zajednicu možemo ostvariti dugoročnu suradnju. Svaki grad je drugačiji, ima donekle različite potrebe a mi razvijamo uslugu koja će odgovoriti na velik dio tih potreba", poručio je Marko Pejković, CEO Project 3 Mobility.

Project 3 Mobility među svojim osnivačima, osim Pejkovića i Mate Rimca, broji i korejsku KIA-u, zagrebačku softversku kompaniju Infinum i glavnog dizajnera Rimac Automobila, Adriana Mudrog.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram