Zatvori
Foto: Nathana Rebouças / unsplash
PoslovniPuls
03/03/2022

Nema više rada od kuće: Google vraća dio zaposlenika u urede

Američki tehnološki div Google, najavio je postepeno ukidanje tvrtkine politike "dobrovoljnog" rada od kuće. Iz Googlea je tako objavljeno kako 4. travnja završava mogućnost neprekidnog rada od kuće, barem u nekim Googleovim američkim uredima poput onog San Franciscu. Zaposlenici će od tog datuma raditi iz ureda najmanje 3 dana tjedno, ali zaposlenicima je ostavljena mogućnost traženja produžetka rada od kuće.

Google i druge velike američke tehnološke tvrtke bile su među prvima s prelaskom na puni "remote" način rada na početku pandemije koronavirusa prije dvije godine. Od tada su pomicali datume ponovnog otvaranja ureda i više puta prilagođavali svoja pravila zbog pojave novih varijanti koronavirusa.

No, Google sada, čini se, prelazi u fazi opreznog optimizma po pitanju povratka radnika u urede. Tvrtka je tako prošlog tjedna prestala tražiti pokrivanje lica maskama u većini svojih ureda na širem području San Francisca i ponovno je uvela pogodnosti u kojima su Googleovci uživali prije pandemije kao što su opuštajuće masaže , besplatni bus prijevoz do ureda, a otvoreni su i korporativni kafići te teretane.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram