Zatvori
PoslovniPuls
03/03/2022

Epic Games preuzeo trgovinu indie glazbom Bandcamp

Pomalo neočekivano preuzimanje od strane Epic Games-a, tvrtke koju poznajemo po istoimenoj platformi za distribuciju video igara, te igrama Fortnite i Rocket League, ali i vodećem game engineu - Unreal.

Epic je ovaj put preuzeo popularnu trgovinu indie glazbom, Bandcamp i to za neobjavljeni iznos. Osnovan još 2008. godine, Bandcamp je dosad nezavisnim umjetnicima koji izdaju svoju glazbu preko njegove platforme, isplatio gotovo 1 mlrd. dolara.

Iako iz Bandcampa najavljuju kako će platforma zadržati svoje zasebno poslovanje, nesumnjivo Epic ima ozbiljne planove za Bandcampov bogati portfelj nezavisne glazbe. Već se spekulira kako će ista na neki način ući u virtualni svijet njihove najpopularnije igre, Fortnite.

"Bandcamp će igrati važnu ulogu u Epicovoj viziji izgradnje velikog marketplacea za kreatore i to za sadržaj, tehnologiju, video igre, umjetnost, glazbu i drugo", navode iz Epica.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram