Zatvori
PoslovniPuls
02/03/2022

Novi fond težak 530 milijuna kuna ulagat će u hrvatske i regionalne startupe

Poznata regionalna ulagačka tvrtka South Central Ventures (SCV) danas je najavila pokretanje novog ulagačkog fonda pod nazivom SCV Technology Fund III, koji je "težak" 70 milijuna eura, odnosno 530 milijuna kuna, a ulagat će u perspektivne startupe iz šire regije (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosova, Sjeverna Makedonija i Albanija).

Podsjetimo, SC Ventures jedan je od najprominentnijih ulagača na regionalnoj startup sceni, a među njihovim dosadašnjim ulaganjima nalaze se i hrvatski startupi Agrivi, AdScanner te Bulb Technologies.

Među financijskim ulagačima u SCV-ov novi fond nalaze se Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Europski investicijski fond (EIF), kao i slovenske kompanije Zavarovalnica Triglav i BTC, ali i hrvatska digitalna agencija FIVE te poduzetnik i ulagač Nenad Bakić.

Iz SCV-a poručuju kako njihov novi ulagački fond namjerava ulagati u startupe u ranoj fazi razvoja koji žele unaprijediti svoj proizvod ili tehnologiju i tako ubrzati rast. Ulaganja kreću od 500.000 eura po kompaniji, a mogu narasti i na ukupno 5 milijuna eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram