Zatvori
Foto: Grad Zagreb
PoslovniPuls
28/02/2022

Završio prvi hackathon za razvoj otvorenih financija Grada Zagreba

Završio je trodnevni HACKL – hackathon za otvoreni Zagreb, natjecanje za razvoj javnih gradskih IT rješenja, koje se ovog vikenda održavalo u prostorijama Zagrebačkog Inovacijskog Centra (ZICER).

Tim "4 za 5" čije je rješenje osvojilo najviše bodova od strane Povjerenstva za odabir pobjednika, te time i prvo mjesto, osvojio je novčanu nagradu od 20.000,00 kuna, i po svakom članu tima Xiaomi Mi Electric Scooter 1S u pojedinačnoj vrijednosti od 3.599,00 kuna.

Tim "Mješanci" čije je rješenje osvojio drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 15.000,00 kuna, te po svakom članu tima Xiaomi Redmi Smart Band Pro pametnu narukvicu u pojedinačnoj vrijednosti od 399,00 kuna.

Tim Di su Pare je osvojio treće mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 10.000,00 kn.

„Svi timovi pokazali su iznimnu kreativnost, a od natjecatelja smo imali priliku vidjeti i neke nove i drugačije poglede na gradski proračun“, kazao je Marko Rakar, član Povjerenstva za odabir pobjednika, zahvalivši se svim timovima na sudjelovanju.

"Podsjećamo kako je cilj provedbe Hackathona za otvoreni Zagreb bio predstavljanje proračuna u strojno čitljivom formatu te natjecanje multidisciplinarnih timova u interaktivnoj izradi novih koncepata i prototipa za alternativne vizualizacije proračuna. Stručnjaci iz različitih područja su uz stručno vodstvo mentora radili na kreiranju digitalnog rješenja za jednostavan i javno dostupan pregled svih stavki budžeta Grada Zagreba. Konačna rješenja će građanima omogućiti jednostavan uvid u to kako se koriste financijska sredstva Grada Zagreba od kapitalnih gradskih projekata do lokalnih ulaganja u gradskim četvrtima", poručili su iz Grada Zagreba.

Foto: Grad Zagreb

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram