Zatvori
Google logotip na zgradi
Foto: Cess Idul / unsplash
PoslovniPuls
25/02/2022

Google odustao od politike obveznog cijepljenja za svoje zaposlenike

Google više neće zaposlenike u svojim američkim uredima obvezivati cijepljenjem protiv koronavirusa, niti nove zaposlenike uvjetovati istim, doznaje CNBC.

Pravila nošenja maske i socijalnog distanciranja za cijepljene radnike bit će ukinuta u Googleovim uredima u skladu s lokalnim smjernicama i zahtjevima, ali CNBC je izvijestio kako će necijepljeni zaposlenici kojima je odobren dolazak u Googleove urede i dalje morati slijediti propise o testiranju i nošenju maski. Necijepljeni radnici u protivnom neće moći pristupiti Googleovim uredima.

"Na temelju trenutnih (epidemioloških) uvjeta u području Bay Area (San Francisco), drago nam je da naši zaposlenici koji odluče doći u ured imaju mogućnost pristupa većem broju prostorija i usluga na licu mjesta za rad i povezivanje s kolegama", rekao je glasnogovornik Googlea u izjavi za CNET. "Zaposlenicima koji žele doći u ured dajemo mogućnost da to učine gdje je god moguće, dok onima koji nisu spremni za taj korak dopuštamo da nastave obaavljati svoje radne aktivnosti od kuće."

Google je ranije provodio restriktivnu korporativnu politiku i prijetio necijepljenim radnicima gubitkom dijela primanja, pa čak i otkazom, ako se ne budu ponašali u skladu s pravilima tvrtke o cijepljenju protiv koronavirusa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram