Zatvori
PoslovniPuls
24/02/2022

Prošlogodišnja IPO zvijezda pohvalila se anti-korupcijskim certifikatom

Span je prva domaća IT kompanija i tek treća kompanija u Hrvatskoj s certificiranim sustavom za suzbijanje podmićivanja poznatijim kao ISO 37001, koji definira Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO). Potvrdu o usklađenosti s anti-korupcijskim normama obavila je certifikacijska kuća SGS Adriatica. Ovo je rezultat aktivnosti koje Span provodi već niz godina, a koje su usmjerene protiv svih oblika korupcije i neusklađenosti, navodi se u priopćenju.

Spanov sustav za suzbijanje podmićivanja temelji se na osnovnim politikama koje propisuje uprava, a podrazumijeva i razne procedure koje, primjerice, opisuju načine prijave neprimjerenih radnji, definiraju odnos prema zviždačima te prema poslovnim darovima, kao i načine procjene rizika u pojedinim segmentima poslovanja. Tu su i brojni obrasci koji služe za procjenu djelatnika, kupaca i dobavljača kao i Kodeks poslovnog ponašanja s kojim svi zaposlenici trebaju biti upoznati i koji trebaju slijediti.

„Najnoviji ISO certifikat, šesti po redu, dodatna je potvrda transparentnosti i visokih standarda koje svakodnevno primjenjujemo u poslovanju. Ovo postignuće jasno odražava smjer kojim idemo te predstavlja dodatno jamstvo kvalitete, što pridonosi izgradnji još snažnijeg povjerenja u odnosima s korisnicima“, izjavio je Dragan Topalović, Spanov direktor kvalitete, te zaključio kako ovakva neovisna priznanja predstavljaju sve snažniju prednost kad je riječ o tržišnom natjecanju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram