Zatvori
Fonoa Ireland team
Foto: Press
Jasmin Hadžić
22/02/2022

Irski startup s hrvatskim osnivačima među 20 najperspektivnijih europskih fintecha

BusinessInsider napravio je popis 20 najperspektivnijih europskih fintech kompanija i to po mišljenjima uglednih venture capital ulagača. Zanimljivo, na popisu se našao i hrvatsko - irski startup sa sjedištem u Dublinu, a iza kojeg stoji nekadašnji direktor Uber-a u Hrvatskoj, Davor Tremac, kao i bivši voditelj Uberovog marketinga za Hrvatsku, Filip Sturman, a treći osnivač je također Hrvat, Ivan Ivanković, bivši Uber-ovac, HT-ovac i poznati domaći startup osnivač.

Njihov startup, Fonoa, radi na API rješenjima za automatizaciju plaćanja poreza. Iznimno korisno rješenje za velike multinacionalne kompanije poput Ubera, Bolta, Zoom-a, Booking.com-a koje Fonoa nabraja među korisnicima svoje platforme.

Tvrtka je prošle godine osigurala značajnu financijsku podršku (25 milijuna dolara) od strane poznatih ulagačkih fondova Index Ventures, OMERS Ventures, FJ Labs i Moving Capital, ali i od anđela ulagača poput osnivača Eventbrite-a, Kevina Hartza.

"Njihova platforma je kritična komponenta za nekoliko velikih kompanija poput Ubera i Zooma i bila je ključna u Zoom-ovoj globalnoj ekspanziji. Iako je još uvijek u ranoj fazi razvoja, tijekom 2021. godine već su premašili brojku od 300 milijuna poreznih transakcija i mi se jako veselimo vidjeti što Fonoa može napraviti u budućnosti", izjavila je Lily Shaw iz OMERS Ventures.

Bivši europski Uberovci (osim osnivača, brojni drugi zaposlenici Fonoe dolaze iz Ubera) očito u svojim rukama imaju "vruću robu" o kojoj ćemo u budućnosti još puno više čuti.

TEME: / /  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram