Zatvori
PoslovniPuls
18/02/2022

I glazbeni div Universal Music najavljuje vlastite NFT-ove

Universal Music Group, jedan od najvećih svjetskih glazbenih izdavača, najavio je partnerstvo s NFT platformom Curio, a sve kako bi lansirao NFT kolekcije za svoje glazbene kuće i izvođače, objavljeno je.

Universal Music nvodi kako planira surađivati ​​s Curiom na razvoju digitalnih umjetničkih djela i drugih kolekcionarskih predmeta u digitalnom obliku. Curio će također služiti kao internetsko mjesto gdje obožavatelji mogu kupiti službeno licencirane NFT-ove, počevši od ožujka u suradnji s Capitol Music Group i britanskim kantautorom Calumom Scottom.

Michael Nash, izvršni potpredsjednik digitalne strategije Universal Music Groupa, rekao je kako NFT-ovi i Web3, nadolazeća generacija interneta izgrađena na blockchain tehnologiji, predstavljaju veliku priliku za izdavače i umjetnike da stvore jedinstvene digitalne proizvode za obožavatelje diljem svijeta.

"Uz sve inovacije koje se događaju oko Web-a 3 i NFT-a, imamo priliku učiniti dostupnim sve vrste digitalnih proizvoda koje pružaju mogućnost vlasništva, a istovremeno je tu ugrađena ograničena dostpunost tih istih proizvoda, što će se svidjeti kolekcionarima", rekao je Nash.

Universal već neko vrijeme istražuje načine za iskorištavanje rastuće popularnosti digitalnih kolekcionarskih predmeta, a čak su i osnovali vlastitu glazbenu grupu Kingship, koja se u potpunosti sastoji od majmunskih likova iz NFT brenda Bored Ape Yacht Club.

Universal Music Group u svom portfelju umjetnika ima neka od najpoznatijih imena svjetske glazbene scene - Kayne West, Lady Gaga, BTS, Rihanna, Adele...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram