Zatvori
Foto: Krzysztof Hepner / Unsplash
PoslovniPuls
11/02/2022

McDonald's priprema otvaranje virtualnog restorana u metaverzumu

Fast food lanac koji posluje na gotovo 40.000 lokacija diljem svijeta - uskoro bi mogao dobiti virtualnu verziju u nekom od rastućeg broja metaverzuma, otkriva serija zahtjeva za zaštitu trgovačkih žigova koje je McDonald's predao u Američki ured za patente i zaštitu žigova.

McDonald's je tražio zaštitu žiga za "virtualnu hranu i pića", uključujući NFT (non-fugible tokens), ali i "upravljanje virtualnim restoranom s kućnom dostavom", a zaštićeni su i McDonald's i McCafe brendovi za "online i virtualne koncerte".

"Visite metaverzumu i ogladnite...ne morate odložiti slušalice. Uđete u McDonald's i naručite. Nešto kasnije (hrana) stiže na vrata", tvitao je odvjetnik za žigove Josh Gerben.

"Mislim da će svaki brend koji nam padne na pamet uskoro podnijeti slične zahtjeve. Mislim da nitko ne želi postati idući Blockbuster (lanac videoteka) i ignorirati tehnologiju koja dolazi", rekao je Gerben u izjavi za Forbes.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram