Zatvori
PoslovniPuls
04/02/2022

Sjeverna Makedonija ukida porez na plaće stručnjaka iz IT sektora

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je konkretnom promjenom porezne politike osnažiti vlastitu IT industriju. Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski najavio je tako ukidanje poreza na dohodak za zaposlenike u IT sektoru.

"Do 2023. predviđamo smanjenje poreza na dohodak u IT sektoru s 10 posto na 0 posto, što će mladima biti snažan poticaj da se više usmjere na ovaj sektor, gdje je svakim danom potrebno sve više zaposlenika", poručio je Kovačevski.

Osim ukidanja poreza na dohodak, makedonski premijer najavio je i cijeli niz dodatnih poticajnih mjera za tamošnji ICT sektor poput poreznog oslobođenja za prekvalifikacije, obuke i edukacije, ali i nabavku softverskih licenci.

"Državna financijska potpora perspektivnim tvrtkama i startupima u ICT sektoru nastavit će se. Svaki novi posao u ovoj branši znači dobro plaćenu poziciju, sigurnu karijeru te razvoj mladih ljudi, ali i razvoj ekonomije i rast životnog standarda u ovoj zemlji", rekao je Kovačevski.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram