Zatvori
PoslovniPuls
03/02/2022

Google na korak do 2 bilijuna dolara tržišne vrijednosti

Internetski div na dobrom je putu da dohvati tržišnu kapitalizaciju od impresivnih 2.000 milijardi dolara, odnosno 2 bilijuna dolara, čime bi se pridružio Appleu i Microsoftu kao jedinim svjetskim kompanijama koje se mogu pohvaliti basnoslovnom tržišnom kapitalizacijom.

Sjajni poslovni rezultati pogurali su dionicu Googlea na vrijednost od 2.960 dolara, a tržišnu kapitalizaciju kompanije na 1,96 bilijuna dolara, što ostavlja prostor od 340 milijuna dolara koji je Googleu sigurno unutar dohvata.

"Tehnološki sektor započeo je 2022. vrlo upitno - pojavili su se upitnici koji nalikuju onima iz dotcom razdoblja prije više od dva desetljeća", rekao je Russ Mould, direktor ulaganja u AJ Bell. "Međutim, najveća i najkvalitetnija američka tehnološka imena nastavljaju pružati odgovore koje tržište želi uz veliku zaradu."

Dionice najvrjednijih tvrtki Wall Streeta porasle su u posljednje dvije godine, potaknute promjenama u načinu ponašanja i rada uzrokovanih pandemijom koronavirusa, čak i dok ih regulatori diljem svijeta pomno istražuju zbog navoda o kršenju privatnosti i antimonopolskih pitanja.

Najmanje 20 brokerskih kuća podiglo je svoje ciljane cijene dionica Alphabeta nakon što je tvrtka u utorak navečer objavila podatke o rekordnim tromjesečnim prihodima, koji su značajno nadmašili očekivanja Wall Streeta. Najveći broj analitičara sada očekuje cijenu Googleove dionice na 3.450 dolara, 16% iznad trenutne cijene.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram