Zatvori
Mate Rimac - Dubrovnik
Foto: Rimac Automobili
PoslovniPuls
27/01/2022

Mate Rimac ima novi startup! Codemap.io najavljuje pravu revoluciju...

Codemap.io - naziv je zanimljivog domaćeg startupa, svojevrsnog freelancer marketplace-a za low-code/automatizaciju i SaaS. Sada javljaju kako su dobili investiciju tešku1.7 milijuna kuna (225.000€). U Codemapovu globalnu viziju investirali su SQ Capital te poduzetnici Tomislav Matić i Mate Rimac. Prvi čovjek Rimac Automobila se ujedno pridružuje startupu i to u ulozi strateškog savjetnika. U posljednjih nekoliko godina, venture partner Codemap-a SQ Capital, značajno je proširio svoj investicijski portfolio ulaganjima u nekoliko obećavajućih startupa, uključujući Repsly, Farseer, Sportening, Fueloyal te Miret.

Osnivači Codemapa su ekonomisti Saša Janićijević i Goran Bušelić te programer Karlo Mamić. Janićijević, suosnivač i izvršni direktor tvrtke, kaže kako su dosad razvoj financirali vlastitim sredstvima.

"Tražili smo investitore koji su zainteresirani za automatizaciju proizvodnje softvera. Naš je cilj s ovim sredstvima oformiti tim za američko tržište i širiti se na najvećem tržištu za razvoj softvera na svijetu", kaže Janićijević.

Za pojedine tehničke aspekte Codemap platforme te strategiju rasta u Sjedinjenim Državama, Codemap-u se kao savjetnik pridružio i Boris Debić, Silicon Valley Technologist i Founding Engineer Epiphany-a, koji je 15 godina karijere proveo i u Google-u, a zadnjih desetak kao aktivan član uprave nekoliko uspješnih startupova, uključujući i Production Pro, platforme za kreativnu kolaboraciju koja je ostvarila svjetski uspjeh kroz partnerstva s nekim od najvećih medijskih i produkcijskih kompanija.

Foto: Rimac Automobili

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram