Zatvori
PoslovniPuls
26/01/2022

Grad Zagreb hackathonom želi povećati transparentnost gradskih financija

Iz Grada Zagreba zainteresirane programere, dizajnere, studente, ekonomiste, osnivače startupova, urbaniste, novinare, IT-jevce i entuzijaste pozivaju na HACKL - trodnevni hackathon za otvoreni Zagreb. Natjecatelji će na ovom jedinstvenom hackathonu biti grupirani u multidisciplinarne timove, a u metodologiju Design Thinkinga uvest će ih HACKL mentori. Uz podršku stručnjaka i u malim grupama njihova će inovativnost stvoriti finalni rezultat: digitalno rješenje za prikaz gradskog proračuna.

"Najbolji timovi osvojit će nagrade iz vrijednog nagradnog fonda. Prvoplasirani tim dobit će i mogućnost nastavka suradnje s Gradom Zagrebom do finalne realizacije projekta. Cilj je da Grad Zagreb do kraja implementira pobjedničko rješenje te ga ponudi građankama i građanima kao još jednu digitalnu uslugu za praćenje gradskih financija. HACKL je prvi u nizu hackathona kojim će se uz uključivanje šire javnosti i stručnih krugova razvijati javna gradska IT rješenja", poručuju iz Grada Zagreba.

HACKL se organizira u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER).

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram