Zatvori
PoslovniPuls
26/01/2022

Nasljednici Pabla Picassa lansiraju NFT kolekciju velikog umjetnika

Nasljednici Pabla Picassa, slavnog španjolskog umjetnika iz 20. stoljeća, odlučili su se upustiti u prodaju 1010 digitalnih umjetničkih dijelova, u formi non-fungable tokena (NFT), jednog od njegovih radova - keramičke zdjele iz 1958. godine.

Picassova unuka, Marina Picasso, i njezin sin Florian preko aukcijske kuće Southeby's ponudit će spomenutu fizičku zdjelu i pripadajuće NFT-ove.

"Pokušavamo izgraditi most između svijeta NFT-a i svijeta likovne umjetnosti", rekao je Florian Picasso, umjetnikov praunuk, u izjavi za Bloomberg. "Vjerujem da se (NFT kolekcija) lijepo uklapa u Picassovo nasljeđe - jer mi odajemo počast njegovoj vrsti rada, koja je uvijek bila kreativna."

Bloomberg piše kako će dio novca od aukcije biti doniran humanitarnim organizacijama, od kojih jedna želi pomoći u sprječavanju prekomjernog ispuštanja ugljika u zemljinu atmosferu.

Picassova NFT kolekcija će sadržati i glazbu produciranu od strane samog Floriana Picassa, koji je DJ i producent, a najavljeno je i sudjelovanje glasovitog glazbenika Johna Legenda i repera Nas.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram