Zatvori
PoslovniPuls
25/01/2022

Ovo bi moglo promijeniti sve: Bijela kuća priprema "izvršnu uredbu" o kriptovalutama

I dok mediji, kripto entuzijasti, ali i šira javnost spekuliraju o svim mogućim uzrocima velike rasprodaje na tržištu kriptovaluta koja traje još od sredine studenog prošle godine, već se šuška o sljedećem velikom događaju koji bi mogao naglavačke okrenuti stanje na tržištu.

Naime, Bloomberg doznaje kako administracija američkog predsjednika Joe-a Bidena priprema tzv. "izvršnu uredbu" koja bi po prvi put trebala ponuditi zakonodavni, ekonomski i sigurnosni okvir za razvoj industrije digitalnih valuta i kripto-ekonomije, a postoji i realna mogućnost kako će se postaviti i rani temelji za izdavanje američke digitalne valute iza koje će stajati Sustav federalnih rezervi (FED), o čemu se već dugo vrijeme spekulira.

Bijela kuća želi osigurati da Sjedinjene Države zadrže lidersku ulogu i u svijetu decentralizirane digitalne ekonomije, kakvu obećavaju blockchain tehnologije i web3.

Kako god bilo - za očekivati je da će Bidenova uredba unijeti potpuno novu dinamiku u ionako volatilni svijet kriptovaluta. I dok neki u njoj vide prve znakove stvaranja potpuno nove digitalne infrastrukture budućnosti - drugi strahuju kako regulacija tržišta koja neminovno dolazi - može limitirati potencijal rasta i razvoja kriptovaluta, ali i blockchain i web3 servisa i tehnologija.

Bloomberg navodi kako bi još tijekom veljače mogli vidjeti predstavljanje i potpisivanje kripto-izvršne uredbe Bijele kuće.

Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram