Zatvori
PoslovniPuls
25/01/2022

Europska investicijska banka uložila u automatizirane robote za dostavu

Europska investicijska banka (EIB) uložila je 50 milijuna eura u američki startup Starship Technologies koji proizvodi autonomne robote za dostavu. Ulaganje EIB-a bit će usmjereno na Starship-ov centar za inženjerstvo i inovaciju u Estoniji, kao i u Finskoj. Najavljeno je i dodatno zapošljavanje u Europi.

“Kao tržišni lider u autonomnoj isporuci, neprestano tražimo inovacije i pronalazimo nove načine za poboljšanje naše usluge. Dodatni inženjerski resursi koje ćemo angažirati u Europi bit će još jedna ključna komponenta koja će to omogućiti", rekao je Alastair Westgarth, CEO Starship Technologies-a.

Starship već nekoliko godina uspješno testira svoja robote za dostavu, ponajviše u suradnji sa servisima za naručivanje hrane, ali i u zatvorenim zajednicama poput studentskih kampusa. U engleskom Milton Keynesu, Starshipovi roboti kupcima dostavljaju hranu iz lanca samoposluga Coop.

"Električna vozila svih oblika i veličina bit će dio naše budućnosti i mogu biti ključni dio u slagalici održivog transporta. Starshipovi roboti za dostavu već su dokazali svoju vrijednost i drago nam je što možemo podržati (ovu) tvrtku kako bi mogla nastaviti razvijati svoju tehnologiju i povećati proizvodnju", komentirao je Thomas Östros, potpredsjednik EIB-a.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram