Zatvori
PoslovniPuls
21/01/2022

Google potrošio 9,6 milijuna dolara na lobiranje u SAD-u

Googleova krovna kompanija Alphabet potrošila je 9,6 milijuna dolara na lobističke usluge tijekom 2021. godine, prenosi Reuters podatke američkog Senata. To je značajno ispod 20 milijuna dolara koliko je Alphabet potrošio u 2019. godini, ali ipak predstavlja rast od 27 posto u odnosu na iste izdatke iz 2020. godine.

Googleova potrošnja na lobiranje pala je 2020. jer je kompanija iskoristila vrijeme pandemije za restrukturiranje svojih timova za odnose s javnim vlastima, piše Reuters. Najveće tehnološke tvrtke, uključujući Amazon, Metu (Facebook) i Apple već se neko vrijeme nalaze pod pritiskom u Kongresu zbog optužbi za zlouporabu svoju tržišne moći.

Uveden je dugačak prijedlog zakona s ciljem obuzdavanja njihove moći na internetu, ali nijedan nije postao zakon. Jedan od zakona, koji bi platformama spriječio da daju prednost vlastitom poslovanju, prošao je u četvrtak senatski odbor za pravosuđe i povećao vjerojatnost da bude izglasan.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram