Zatvori
PoslovniPuls
20/01/2022

NFT platforma iza koje stoji proslavljeni američki sportaš dobila 170 mil. dolara

Autograph je naziv NFT (non-fungible token) platforme čiji je suosnivač proslavljeni američki NFL nogometaš Tom Brady. Ono po čemu je Autograph specifičan jest činjenica kako izbacuje jedinstvene digitalne kolekcije s potpisima proslavljenih sportaša i zvijezda poput Tigera Woodsa, Dereka Jetera, Tonyja Hawka i Usaina Bolta.

A kako nije riječ o marketinškoj opsjeni već o ozbiljnom poslovnom pothvatu - dokazuje vijest kako su u Bradyjev kripto - startup odlučili uložiti i poznati američki venture capital fondovi Andreessen Horowitz i Kleiner Perkins i to ukupno 170 milijuna dolara.

Prije samo šest mjeseci Autograph je privukao investiciju tešku 35 milijuna dolara koja ga je tada vrednovala na iznos od 700 milijuna dolara.

Ako je suditi po novoj investiciji i "teškašima" koji u njoj sudjeluju - Autograph sada vjerojatno ima "papirnatu" vrijednost veću od milijarde dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram