Zatvori
PoslovniPuls
14/01/2022

Zvijezda Shark Tank-a vjeruje kako će NFT-ovi postati važniji od kriptovaluta

Zvijezda popularnog reality TV showa "Shark Tank", Kevin O'Leary, rekao je u razgovoru za Yahoo Finance kako vjeruje da non - fungible tokeni (NFT) mogu postati važniji od Bitcoina i drugih kriptovaluta.

O'Leary smatra kako u NFT-ovima leži velika vrijednost digitalnog praćenja vlasništva, autentičnosti i upravljanja zalihama stvarnih predmeta kao što su vintage satovi, sportske memorabilije, umjetnička djela i drugi predmeti.

"Jedan od najvećih izazova s kojim se osobno susrećem jest upravljanje zalihama, osiguranjem i proces autentifikacije. Kada mi ljudi nude svoje vintage satove, moram proći kroz vrlo naporan proces provjere autentičnosti kako bi znao da li je sat lažan ili nije, jer na tržištu postoji tako puno lažnih satova. NFT-ovi bi mogli riješiti taj problem", rekao je O'Leary koji je nekoć Bitcoin nazvao "smećem", a danas tvrdi kako je ulaganje u kriptovalute i NFT-ove poput ulaganja u rane dane Amazona i Googlea.

“Ako ulažete u Microsoft, Google i Amazon, što je srž vašeg ulaganja? Pa, zapravo - softver”, rekao je O’Leary. “Jednako tako bitcoin nije novčić, to je zapravo softver. Blockchain je softver, ethereum…Stoga je pravo pitanje jeste li voljni ulagati u softver, jer to je alat za produktivnost. Pruža uslugu, posebno u platnim sustavima koji se koriste globalno."

Bez obzira što se "proslavio" kritiziranjem kriptovaluta, O'Leary danas ulaže u brojne kompanije iz sektora blockchaina i kriptovaluta, a djeluje i kao plaćeni glasnogovornik kripto - burze FTX.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram