Zatvori
PoslovniPuls
14/01/2022

Britansko - hrvatski startup Cognism osigurao ulaganje od 570 milijuna kuna

Cognism, britansko - hrvatski startup, objavio je vijest o uspješno zaključenoj rundi financiranja teškoj 87,5 milijuna dolara. Investicija će podržati ambiciozne planove tvrtke za širenje diljem Europe i pomoći ojačati poziciju na američkom tržištu. Iza ove business intelligence platforme za akceleraciju prodaje pogonjenu naprednom AI tehnologijom, stoje Zadranin Stjepan Buljat i bivši zaposlenik investicijske banke UBS James Isilay.

"Novi kapital će nam pomoći da u nadolazećim godinama za što više tvrtki omogućimo uslugu međunarodnog sales intelligencea, postavljajući nove standarde u kvaliteti podataka i usklađenosti. To će ubrzati naš rast i planove globalne ekspanzije kao vodećeg pružatelja inteligentnih B2B podataka o prodaji", izjavio je CEO Congism-a, James Isilay.

Cognism je prošlu poslovnu godinu zaključio s godišnjim rastom prihoda od 100 posto.

Tvrtka ima klijente koji posluju u 40+ zemalja diljem svijeta, a zapošljava 250 ljudi u sedam zemalja uključujući SAD, UK, Kanadu, Južnu Afriku, Hrvatsku, Makedoniju i Njemačku. 2021. Cognism je otvorio ured za američko tržište sa sjedištem u Bostonu.

“Nijedna druga softverska tvrtka ne nudi uistinu globalnu sales intelligence platformu kao što je Cognism. Spajanjem naših kontaktnih podataka vrhunske kvalitete s naprednim kontekstualnim podatkovnim točkama kao što su tehnologija i signali namjere kupca, pomažemo modernim prodajnim timovima da se povežu s povjerenjem i premaše postavljene prodajne ciljeve. Naš je zadatak omogućiti tvrtkama da izgrade smislenu vezu sa svojim sljedećim najboljim klijentom na najpredvidljiviji, učinkovitiji i isplativiji način", zaključio je Isilay.

Foto: Cognism / Facebook

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram