Zatvori
PoslovniPuls
12/01/2022

Europska komisija hrvatskom startupu AGRIVI dodijelila 1,15 milijuna eura

Europsko vijeće za inovacije (EIC) dodijelilo je hrvatskom agritech startupu AGRIVI 1,15 milijuna eura u svrhu razvoja digitalnog savjetnika pogonjenog tehnologijom umjetne inteligencije (AI), a koji će savjetovati poljoprivrednike po pitanjima zaštite usjeva i sigurnosti hrane.

Dodijeljen novac dio je sveobuhvatnog programa Europske komisije kojim se pomaže razvoj inovativnih tehnologija na europskom kontinentu.

AGRIVI-jev virtualni savjetnik, u obliku chatbota, savjetovat će poljoprivrednike oko otkrivanja potrebe za zaštitom usjeva utvrđivanjem stvarnih rizika od nametnika i bolesti, prijedlozima zaštite usjeva u skladu s eurpskim i nacionalnim propisima i preporukama o idealnom vremenu žetve.

Planirano vrijeme lansiranja virtualnog savjetnika je 2024. godina, objavili su iz AGRIVI-ja.

Hrvatski AGRIVI je globalno prepoznata poljoprivredna tehnološka platforme koja je nedavno za svoje djelovanje dobila i prestižno priznanje Ujedinjenih naroda (UN) za inovacije u poljoprivredi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram