Zatvori
PoslovniPuls
15/06/2023

AGRIVI predstavio AI agronomskog savjetnika

Vodeća globalna agtech tvrtka AGRIVI, sa sjedištem u Hrvatskoj, predstavila je svoje novo tehnološko rješenje AGRIVI Ed, koji za cilj ima osnažiti cijeli poljoprivredni ekosustav prema digitalizaciji i primjeni inovativnih tehnologija za pametnije i održivije upravljanje usjevima. Ed AI agronomski savjetnik pruža sveobuhvatnu agronomsku podršku poljoprivrednicima diljem svijeta, omogućujući im da proizvode učinkovitije, održivije i profitabilnije, stoji u priopćenju.

"Mala i srednja poljoprivredna gospodarstva, koja čine značajan udio u globalnoj poljoprivredi, trebaju pomoć i podršku šireg poljoprivrednog ekosustava kako bi prihvatila prakse upravljanja usjevima koje se temelje na tehnologiji i podacima“, rekao je Matija Žulj, direktor tvrtke AGRIVI. „U tom smislu, Ed je vrhunac naših napora da osnažimo poljoprivrednike i potaknemo poljoprivrednu transformaciju. Koristeći umjetnu inteligenciju i stručnost našeg globalnog tima agronoma i IT stručnjaka, razvili smo najboljeg AI agronomskog savjetnika na tržištu koji može podržati poljoprivrednike u bilo kojem trenutku.”

Osim pomoći individualnim poljoprivrednicima, AGRIVI prepoznaje važnost suradnje unutar poljoprivrednog lanca vrijednosti. Kako bi to olakšao, AGRIVI je razvio Ed-a kao potpuno jedinstveno rješenje na tržištu. Naime, Ed je dostupan svim kompanijama fokusiranih na suradnju s poljoprivrednicima putem AGRIVI Engage platforme, koja im omogućuje da lansiraju na tržište svog vlastitog personaliziranog Ed-a. Tvrtke mogu brendirati Ed-a ali i prilagoditi Ed-ove savjete kako bi ih uskladile vlastitim poslovnim ciljevima, ali i istovremeno pružile vrijednu podršku poljoprivrednicima unutar njihovog ekosustava, navodi se u priopćenju.

“Potpora poljoprivrednicima zahtjeva suradnju svih dionika unutar industrije. Stavljajući Ed-a na raspolaganje kao personaliziranog AI agronomskog savjetnika putem platforme AGRIVI Engage, osnažujemo tvrtke u cijeloj poljoprivrednoj industriji da podrže svoje poljoprivrednike i potaknu pozitivne promjene”, dodao je Žulj.

Ed je stručan AI savjetnik iza kojeg stoji globalni tim agronoma, agtech i IT stručnjaka. Sposoban je pružiti stručne savjete poljoprivrednicima o optimalnom odabiru sjemena, preporučiti prikladne proizvode za zaštitu usjeva od specifičnih štetnika ili bolesti te pružiti uvid u gnojiva i regenerativne prakse.

Nadalje, Ed može ponuditi savjete o osiguranju usjeva, mogućnostima financiranja i praksama koje vode do najbolje kvalitete usjeva.

Ono što Ed-a izdvaja je njegova pristupačnost. S obzirom da nisu svi poljoprivrednici vješti u korištenju kompleksnijih digitalnih rješenja, Ed je dostupan na svima poznatoj komunikacijskoj platformi WhatsApp. Uz to, poljoprivrednici mogu komunicirati s Edom i na više od 50 jezika, te dobiti savjete na njihovom jeziku i prilagođene državi i regulativama u kojima rade.

Ed je već dostupan, a prvi kupci iz lanca vrijednosti mogu pripremiti i integrirati svog vlastitog Ed-a već u roku nekoliko tjedana. Ono što je važno za istaknuti jest da je Ed kroz AGRIVI Engage platformu u potpunosti upravljan i održavan od strane AGRIVI stručnjaka, što predstavlja jednostavnost kompanijama prilikom implementacije na tržište.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram