Zatvori
PoslovniPuls
12/01/2022

Associated Press lansira NFT marketplace za svoju nagrađivanu foto arhivu

Nezavisna američka novinarska agencija Associated Press, najavila je pokretanje vlastitog NFT (non - fungible token) marketplacea putem kojeg namjerava plasirati izabrane fotografije iz svoje bogate novinske arhive. Marketplace će razviti u partnerstvu s blockchain platformom Xooa.

Iz Associated Press-a kažu kako će svaki NFT sadržati detaljne informacije o autoru i lokaciji svake fotografije koju ponude putem svog NFT marketplacea. Među njima naći će se i fotografije svemira, klimatskih promjena, rata i drugih kategorija. U pripremi su i ekskluzivne NFT kolekcije koje će sadržati Pulitzerom nagrađivane fotografije, objavljeno je.

Kupci će moći kupiti NFT-ove kartičnim plaćanjem i kriptovalutom Ethereum.

Associated Press nije prva globalna novinska organizacija koja eksperimentira s NFT tokenima. The New York Times već je prodavao svoje članke u NFT formatu, a i fotografska platforma Getty Images razmatra mogućnost ulaska u trgovinu NFT-ovima, nedavno je objavljeno.

AP-ov NFT marketplace zaživjet će krajem mjeseca siječnja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram