Zatvori
PoslovniPuls
03/01/2022

Nastavak konsolidacije: Njemački Delivery Hero preuzima većinski udio u Glovu

Nastavlja se konsolidacija na tržištu dostavnih servisa. Nakon što je finski Wolt prije nešto više od mjesec dana akviziran od strane američkog konkurenta DoorDash, slična vijest danas dolazi iz Europe.

Njemački Delivery Hero tako je objavio preuzimanje većinskog vlasničkog udjela u španjolskom dostavnom servisu Glovo, koji posluje i na hrvatskom tržištu.

Vrijednost preuzimanja nije objavljena.

Glovo ima oko 15 milijuna aktivnih korisnika diljem Europe koje poslužuje oko 70 000 dostavljača i 130 000 partnerskih objekata. Godišnji prihodi popularnog dostavljačkog servisa u 2021. godini narasli su na oko 800 milijuna eura. Španjolski startup dosad je prikupio ukupna ulaganja teška 1,2 mlrd. dolara.

"Mi se već dugi niz godina divimo i podržavamo Glovo. Bili su predvodnici u industriji nudeći viševertikalne usluge od samog početka. Njihov fokus na proizvod i brzu izvedba omogućili su im vodeću poziciju na 16 od 25 tržišta, unatoč tome što su lansirali nekoliko godina kasnije od svojih kolega. Nastavit ćemo ulagati u Glovov tim i proizvod temo zajedno ostvariti mnoge prilike za daljnje poboljšanje njihovog poslovanja s našim resursima i stručnošću", komentirao je Niklas Östberg, izvršni direktor i suosnivač Delivery Hero-a.

Delivery Hero je izlistan na njemačkoj burzi i ima tržišnu kapitalizaciju od 25 mlrd. eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram