Zatvori
PoslovniPuls
10/11/2021

Popularni servis za dostavu Wolt otišao u ruke američkog DoorDash-a

Wolt, globalni servis za dostavu dostupan i u Hrvatskoj, prihvatio je ponudu američkog konkurenta DoorDash. Transakcija je vrijedna oko 7 milijardi eura i provest će se potpuno u dionicama DoorDash-a.

Kraj je to samostalnosti za Wolt koji je svoj poslovni put započeo još 2014. godine u Finskoj, a danas je dostupan na ukupno 23 tržišta i zapošljava oko 4.000 ljudi.

“DoorDash i Wolt dijele viziju izgradnje globalne platforme za lokalnu trgovinu koja osnažuje zajednice u kojima djelujemo”, rekao je Tony Xu, suosnivač i izvršni direktor DoorDasha. “Pod vodstvom Mikija Kuusija, Wolt je izgradio kulturu optimizma, operativne strogosti i proaktivnosti koja odgovara našoj. Udruživanjem snaga vjerujemo kako možemo ubrzati razvoj našeg proizvoda, dati veći fokus na svako tržište na kojem poslujemo i povećati vrijednost koju pružamo potrošačima, trgovcima, kao i našim kuririma diljem svijeta.”

Wolt je dosad prikupio ukupno 820 milijuna dolara od vanjskih ulagača, dok je DoorDash puno veća, javno izlistana kompanija, s tržišnom kapitalizacijom od oko 65 milijardi američkih dolara.

Foto: unsplash.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram