Zatvori
PoslovniPuls
30/12/2021

Muskov SpaceX osigurao novo ulaganje teško 337 milijuna dolara

Komercijalna svemirska kompanija SpaceX, na čelu koje stoji Elon Musk, objavila je uspješan dovršetak prikupljanja kapitala teškog 337 milijuna dolara.

Tvrtka među čijim se dioničarima nalaze Alphabet, Googleova matična kompanija i Fidelity Investments, već je ranije ove godine dosegnula privatnu valuaciju od 100 milijardi dolara. Podsjetimo, tvrtka je još u travnju dobila investiciju od oko 1,6 mlrd. dolara.

SpaceX je najprisutnija privatna kompanija u svemiru uz pomoć izdašnih ugovora s NASA-om i drugim svjetskim državnim agencijama i velikim privatnim kompanijama. Musk je u nedavnom intervjuu potvrdio planove kompanije za put do Marsa, ustvrdivši kako će najkasnije do 2030. godine ljudska noga po prvi put kročiti na površinu crvenog planeta.

Morgan Stanley projicirao je ukupnu vrijednost tzv. "svemirske ekonomije" na 1 bilijun dolara do 2040. godine, a SpaceX je u odličnoj poziciji da bude predvodniku, ako ne i monopolist u tom sektoru.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram