Zatvori
PoslovniPuls
24/12/2021

Amazon radi na e-commerce servisu koji bi mogao ozbiljno konkurirati Shopifyju

"Rat" između najveće svjetske online trgovine, američkog Amazona, i e-commerce platforme Shopifyja upravo se dodatno zahuktao. Naime, kako doznaje Bloomberg, Amazon radi na novom e-commerce proizvodu koji bi mogao nalikovati Shopifyju i trgovcima ponuditi još jednostavniji način poslovanja i prodaje na Amazonovoj platformi.

"Mislim da je Amazon dostojan rival", rekao je prvi čovjek Spotifyja, Tobi Lütke u razgovoru za Bloomberg Businessweek. "Ako olakšaju pokretanje novih trgovina i biznisa, onda sam zapravo ispunio svoju misiju."

Ali niti Shopify ne miruje i najavljuje kako radi na tražilici koja će kupcima omogućiti unificirano pretraživanje svih trgovina koje pogoni Shopifyjeva e-commerce platforma.

Krajem rujna otkriveno je kako je Shopify po prvi put preskočio Amazon kada su u pitanju ukupne posjete. Shopify je u drugom ovogodišnjem kvartalu tako imao mjesečnu posjetu od 1,16 milijardi korisnika, dok je Amazon u istom vremenom razdoblju zabilježio posjete od strane 1,10 milijardi korisnika.

Shopify je izlistan na burzi s tržišnom kapitalizacijom od 180 mlrd. dolara.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram