Zatvori
PoslovniPuls
23/09/2021

Shopify premašio Amazon i postao najposjećeniji online trgovac

Velike turbulencije u e-commerce svijetu. Prema pisanju BusinessInsidera, Shopify je premašio Amazon po ukupnim posjetima svojim web stranicama, a kada je u pitanju drugi ovogodišnji kvartal.

Shopify je u drugom ovogodišnjem kvartalu tako imao mjesečnu posjetu od 1,16 milijardi korisnika, dok je Amazon u istom vremenom razdoblju zabilježio posjete od strane 1,10 milijardi korisnika, pokazalo je istraživanje temeljeno na podacima Similarweb-a. Shopfy je već ranije objavio kako je u drugom kvartalu po prvi put imao prihode veće od milijarde dolara, točnije 1,2 mlrd. dolara, što predstavlja godišnji rast od 57 posto. A koliko je Shopfyjev poslovni model profitabilan pokazuje podatak o kvartalnoj dobiti od čak 879 milijuna dolara.

Kupovina na rate s kamatama stiže na Amazon

BusinessInsider dalje piše kako će treći kvartal donijeti još veću razliku u korist Shopifyja koji upravlja istoimenom e-ecommerce platformom, izrazito popularnom među malim i srednjim online trgovcima diljem svijeta.

No, čini se kako niti Amazon ne miruje, štoviše osnovali su internu radnu grupu koja je dobila jedan zadatak - prebaciti što više Shopfyjevih malih trgovaca na Amazonovu platformu, a u planu je i novi POS sustav, osmišljen upravo za male trgovce.

Shopify se istovremeno sve više fokusira na međunarodni e-commerce, ali i ulaganja u startup kompanije koje svojim proizvodima obogaćuju Shopfy platformu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram