Zatvori
PoslovniPuls
26/11/2021

Cijena dionice Span-a od IPO-a narasla za impresivnih 36 posto!

Span, prva hrvatska IT kompanija koja je izašla na burzu kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) nastavlja generirati impresivne poslovne rezultate, a ulagači koji su odlučili sudjelovati u tvrtkinom IPO-u mogu biti i više nego zadovoljni kretanjem cijene dionice.

Naime, Spanova dionica je do kraja jučerašnjeg trgovanja na Zagrebačkoj burzi (ZSE) dosegnula cjenovni prag od 238 kuna, što u usporedbi s cijenom iz IPO-a, a koja je iznosila 175 kn, predstavlja rast od 36 posto.

Najveći dioničar Spana, i nakon IPO-a, ostaje njegov suosnivač i direktor, Nikola Dujmović, koji u svojim rukama drži 35,87 posto svih Spanovih dionica. Njegov udio, po jučerašnjim cijenama, vrijedi oko 167 milijuna kuna.

Span je inače, ranije ovog mjeseca, objavio kako član Uprave Damir Bočkal, iz osobnih razloga, napušta svoju poziciju, ali istovremeno postaje savjetnik kompanije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram