Zatvori
PoslovniPuls
29/10/2021

Span u prvih devet mjeseci povećao prihode na 585,3 mil. kn, a neto dobit na 15,1 mil. kn

Prva tri tromjesečja ove godine u Spanu su obilježile pripreme za izlazak i uvrštenje dionica Društva na Službeno tržište Zagrebačke burze, a istovremeno je nastavljen pozitivan trend u poslovnim rezultatima pa su Grupa i Društvo u navedenom razdoblju zabilježili snažan rast u svim segmentima poslovanja.

Ukupni prihodi Grupe povećani su za čak 36 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznose 585,3 milijuna kuna. Rast prihoda generiran je iz dva izvora – kroz rast ukupnih prihoda gdje većinu čini segment Upravljanja softverskom imovinom i licenci, te dodatno kroz rast prihoda od IT usluga s visokom dodanom vrijednošću, prije svega Infrastrukturnih usluga – Clouda i Cyber Security-a te Razvoja softvera i poslovnih rješenja. Upravo Cloud i Cyber Security bilježe najznačajniji rast kad je riječ o IT uslugama i to 47 posto u promatranom razdoblju, sve zahvaljujući povećanom broju projekata i širenju poslovanja na postojećim tržištima.

Čak 75 posto ukupnih prihoda Grupe Span je u prva tri kvartala ostvario na inozemnim tržištima. Najznačajniji rast prihoda, od čak 137 posto, zabilježen je na britanskom tržištu, slijedi Hrvatska s rastom prihoda od 38 posto, zatim Ukrajina te Slovenija, sve u skladu sa strategijom Grupe i usmjerenosti na spomenuta tržišta.

EBITDA Span Grupe prije jednokratnih stavki iznosila je 32,9 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 93 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Nakon uvrštenja svih operativnih troškova vezanih za izlazak Društva na uređeno tržište Zagrebačke burze, EBITDA Grupe nakon jednokratnih stavki u 2021. godini iznosila je 27,4 milijuna kuna, što čini rast od 60 posto u odnosu na isto razdobolje prošle godine. Neto dobit Grupe od 15,1 milijuna kuna za prvih devet mjeseci, predstavlja porast od značajnih 297 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

U prvih devet mjeseci porastao je i prosječan broj zaposlenih na razini Grupe te danas iznosi 527, u odnosu na prošlu godinu kad je prosječan broj zaposlenih bio 483.

"Iza nas je vrlo intenzivno i uspješno razdoblje u kojem smo ostvarili izvrsne poslovne rezultate te izlaskom na burzu postavili čvrste temelje za daljnji rast i razvoj Spana. U skladu s time nedavno smo otvorili ured u Moldaviji koju smatramo značajnim potencijalom te tržištem kojem ćemo ponuditi sve segmente naših usluga – od licenciranja i upravljanja softverskom imovinom, do usluga i rješenja na području coud i securuty tehnologija. Iako smo tamo bili prisutni i ranije, poslovanje ćemo dodatno proširiti kroz nove ugovore i projekte", istaknuo je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana, koji je kratak osvrt na kvartalne financijske rezultate izložio i u formi video poruke.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram