Zatvori
PoslovniPuls
25/11/2021

Slovenski startup Juicy Marbles osigurao 4,5 mil. dolara investicije za proizvodnju "umjetnog" mesa

Slovenski startup Juicy Marbles, očito je ozbiljan u namjeri da se pridruži velikanima biljnih alternativa omiljenim mesnim obrocima, poput Beyond Meat & Impossible Foods. Naime, startup sa sjedištem u Ljubljani upravo je osigurao ulaganje teško 4,5 milijuna dolara, a sve kako bi svoj prvi proizvod, biljnu verziju filet mignona, izbacio na maloprodajno tržište.

Samo ulaganje predvodio je "eko" europski ulagački fond World Fund kojeg su osnovali Danijel Višević, Craig Douglas, Daria Saharova and Tim Schumacher.

Iz Juicy Marbles kažu kako će prikupljeni kapital iskoristiti za povećanje proizvodnje kako bi svoje prve biljne odreske mogli što uspješnije lansirati u maloprodaju.

Naravno, uspješnost samog proizvoda ovisit će o teksturi, okusu i mirisu "mesa". Slovenski inovatori samouvjereno ističu kako se ljubitelji kvalitetnih komada mesa mogu pripremiti da budu zadivljeni njihovim "hrabrim, bogatim okusom", ali i cijenom koja će parirati mesnom originalu.

Juicy Marbles ima sve preduvjete da postigne svjetski uspjeh, što dokazuje i da je prošao kroz Y-Combinator, poznati američki poslovni i startup akcelerator kroz koji su prošle danas uspješne kompanije poput Airbnb, Coinbase, Stripe i druge.

Suosnivači Juicy Marbles-a su Luka Sinček, Maj Hrovat, Tilen Travnik i Vladimir Mićković , a TechCrunch otkriva i da nisu svi vegani.

Prema nekim procjenama, tržište biljnih alternativa mesu u idućem desetljeću, moglo bi dostići vrijednost od čak 140 mlrd. dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram