Zatvori
PoslovniPuls
22/11/2021

Europski game developeri kažu da su jednako produktivni kod kuće kao i u uredu

Agencija za zapošljavanje Amiqus objavila je novo istraživanje koje otkriva kako 82% europskih game developera ističe kako je njihova produktivnost ista ili čak i povećana dok svoj posao obavljaju od kuće, a ne iz uredskih prostora.

Europska agencija za zapošljavanje provela je anketu među više od 400 djelatnika europske industrije video igara o tome kako je zatvaranje zbog panedemije COVID-19 promijenilo njihova mišljenja o uvjetima rada i karijerama u budućnosti.

Među najvećim prednostima rada od kuće, ispitanici su istaknuli uštedu novca (83%), bolja ravnoteža poslovnog i privatnog života (73%) mogućnost provođenja više vremena s obotelji (61%).

Također, istraživanje je pokazalo kako 79% ispitanika razmišlja o prelasku u karijeru kako bi ostvarili svoje idealne radne uvjete. 41% ispitanika koji su sudjelovali u anketi navelo je kako u budućnosti neće razmatrati radna mjesta koja ne omogućavaju rad na daljinu.

"Uklanjanje svakodnevnog stresa putovanja na posao, mogućnost da provede više vremena s obitelji, ublažavanje izazova skrbi o djeci – i, što je još važnije, poboljšana ravnoteža između posla i privatnog života – znači da mnogi ljudi sada žele nastaviti s ovim novim progresivnim načinom rada od kuće", rekla je poslovna menadžerica Amiqusa Liz Prince.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram