Zatvori
PoslovniPuls
16/11/2021

Njemački Tier Mobility preuzeo bike sharing platformu nextbike

Berlinski Tier Mobility (TIER), jedan od najvećih operatera iznajmljivanja e-romobila u Europi, najavio je preuzimanje bike sharing platforme nextbike, koja posluje i u Hrvatskoj. Zajedno, Tier Mobility & nextbike opsluživat će više od 400 gradova s 250.000 vozila, stvarajući prvu europsku multimodalnu platformu za električnu mobilnost.

"Preuzimanje nextbikea - s njihovim iskustvom bez premca i prisutnosti u stotinama gradova - jedinstvena je prilika da se bikeshare podigne na sljedeću razinu, izvlačeći više ljudi iz automobila i nudeći trenutno najodrživije rješenje za mobilnost. Uvijek sam duboko vjerovao u transformativnoj snazi ​​bicikala u gradovima - i sjajno je vidjeti da tržište bicikala brzo raste. Naše zajedničke vrijednosti održivosti poduprte financijskom potporom TIER-a i kapitalnom učinkovitošću, predstavljaju nezaustavljivu, zajedničku misiju promjene urbalne mobilnosti", izjavio je Lawrence Leuschner, CEO i suosnivač Tier Mobilityja.

TIER ima financijsku potporu poznatog japanskog ulagačkog fonda Softbank, a dosad je osigurao ulaganja teška više stotina milijuna dolara.

Vrijednost akvizicije nije objavljena.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram