Zatvori
PoslovniPuls
08/11/2021

Snažan rast investicija u globalnoj industriji video igara

Prema podacima DDM-a, globalna industrija video igara i dalje bilježi rekordne investicije koje rastu iz godine u godinu. Tako je samo u trećem ovogodišnjem kvartalu bilo više od 150 investicija u industriji video igara s ukupnom vrijednosti većoj od 9 milijardi dolara. Od te brojke, 6,4 milijarde dolara odnosile su se na preuzimanja i spajanja, ukupne vrijednosti 6,4 mlrd. dolara.

Najveća preuzimanja u trećem kvartalu bila su Netmarble-ovo preuzimanje tvrtke za mobilne casino igre, SpinX, teško 2,2 mlrd. dolara. Vrijednost spomena je i EA-ovo preuzimanje britanskog razvojnog studija mobilne video igre Playdemic za 1,4 mlrd. dolara.

Kada govorimo o broju preuzimanjima, najviše preuzimanja u trećem kvartalu poduzela je švedska holding kompanija Embracer Group, a slijedi nizozemski Azerion s pet preuzimanja u promatranom razdoblju.

Iz DDM-a primjećuju kako je ukupna vrijednost preuzimanja i spajanja u globalnoj industriji video igara u prva tri tromjesečja ove godine čak tri puta veća u odnosu na isto vremensko razdoblje prošle godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram