Zatvori
PoslovniPuls
06/11/2021

SpaceX-ov satelitski internet Starlink stiže i u Hrvatsku! Evo cijena...

Satelitski internet Starlink, iza kojeg stoji kompanija SpaceX milijardera Elona Muska, baš kao što je ranije i najavljivano, započela je s globalnom isporukom usluge satelitskog pristupa internetu, pa tako od danas i zainteresirani kupci iz Hrvatske mogu se za isti prijaviti na službenim web stranicama američke kompanije.

Podsjetimo, Starlink satelitski internet pruža brzinu pristupa internetu od  100 i 200 mbps, uz latenciju od oko 20 ms, a najveća prednost mu je dostupnost i u zabačenim lokacijama koje namaju pristup tradicionalnoj zemljanoj komunikacijskoj infrastrukturi.

Cijene za Hrvatsku su paprene.

Starlink oprema (uključuje satelitsku antenu i reouter koje morate instalirati u vlastitom aranžmanu) košta 4.029 kn, a dostava iste donosi i dodatni trošak od 649 kn. Kada opremu instalirate i počnete koristiti morat ćete plaćati i mjesečnu pretplatu od 799 kn. Kod narudžbe potrebno je uplatiti i polog od 799 kn.

Iako se za Starlink satelitski internet možete prijaviti već danas - usluga u Hrvatskoj postat će aktivna tek krajem ove ili početkom iduće godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram