Zatvori
PoslovniPuls
02/11/2021

Gasi se kineska verzija popularnog "Fortnite-a"

Kineska verzija popularne online igre Fortnite ugastit će se sredinom ovog mjeseca, najavljeno je. Lokalizirana verzija igre od danas više ne dopušta nove registracije, kao niti preuzimanja gaming klijenta za igru.

Potpuno gašenje servera najavljeno je za 15. ovog mjeseca.

Kineska verzija Fortnitea lansirana je 2018. godine u suradnji Epic Games-a i lokalnog gaming diva Tencent, koji je u kinesku veziju igre uložio 15 milijuna dolara.

Kineski Fortnite bio je dostupan samo igračima putem ovlaštenog kineskog internet providera, a sadržavao je nekoliko razlika u odnosu na standardnu ​​verziju Fortnitea. Što je najvažnije, igra nije podržavala mikro-transakcije.

Iako nema službenih objava zašto se igra gasi - znakovito je kako vijest od gašenju dolazi nakon što je kineska vlada uvela cijeli niz ograničenja za online gaming industriju. Tako od kolovoza maloljetnici u popularnim multiplayer igrama mogu uživati najviše tri sata tjedno uz zabranu streaminga.

Službeni Peking otišao je tako daleko da trenutno u fazi testiranja ima online serverie koji će igračima omogućiti "cinkanje" igara i kompanija koje se ne pridržavaju službenih pravila.

Ograničenja su opravdana zabrinutošću zbog sve raširenije ovisnosti o video igrama među mladim Kinezima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram