Zatvori
PoslovniPuls
01/10/2021

Eksplozija turističke potražnje pogurala i Uber u Hrvatskoj

Britanci, Amerikanci i Francuzi činili su ovog ljeta gotovo 50 posto svih međunarodnih turista koji koriste Uber u Hrvatskoj. Osim njih, u top 10 našli su se i Poljaci, Nijemci, Nizozemci, Austrijanci, Česi, Portugalci i Brazilci, objavljeno je iz Ubera.

- Yandex otkupio Uberove poslovne udjele na ruskom tržištu
- Uber kreće s dostavom namirnica
- Uber letjelica – budućnost je bliža nego što mislimo!

Nakon prošlog ljeta tijekom kojeg su COVID-19 i ograničenja na putovanja imali snažan utjecaj na turizam, ove su se godine obalni gradovi poput Splita, Dubrovnika i Zadra, ali i Zagreba, vratili na pretpandemijske razine što je rezultiralo time da se potražnja za Uberom u usporedbi s podacima iz 2019. u potpunosti oporavila u cijeloj Hrvatskoj.

"Tijekom cijelog ljeta bilježimo pozitivne znakove oporavka zahvaljujući turistima koji se vraćaju u Hrvatsku što nam je omogućilo da pomognemo našoj zajednici vozača da se oporavi nakon što su prošlih godinu i pol prošli kroz vrlo izazovne mjesece. Hrvatska je za nas strateški važno tržište i želimo nastaviti raditi i pružati podršku vozačima i korisnicima", istaknula je Giovanna D’Esposito, generalna direktorica Uber za južnu Europu.

Što se tiče najpopularnijih odredišta, Split, Dubrovnik i Zagreb bili su najpopularniji među međunarodnim turistima, dok su domaći kao omiljene lokacije odabrali Zadar, Dubrovnik i Split. Unutar Splita su najposjećeniji bili Zapadna obala i središte grada, u Dubrovniku se ističu Gruž i Pile, dok su se u Zadru turisti uglavnom vozili do Puntamike, Varoša i Jazina. Najduža vožnja ovog ljeta bila 456 kilometara dugo putovanje od Premanture do Pirovca

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram