Zatvori
Uber letjelica
Poslovni Puls
03/06/2018

Uber letjelica - budućnost je bliža nego što mislimo!

Prošle jeseni je Uber izjavio kako već rade na razvoju letećih automobila, koji bi se prvi put trebao lansirati u Los Angelesu do 2020. godine, dok bi svakodnevno korištenje trebalo uslijediti nakon par godina.

Uber je svoj najnoviji koncept letjelice otkrio tijekom konferencije u Los Angelesu. Slično kao i prethodni prototip, letjelica je hibrid aviona i helikoptera.

Imat će četiri motora koji omogućuju podizanje letjelice, a peti motor na repu pomaže pri samom kretanju. Ako jedan od pet motora ne radi, letjelica će se i dalje moći sigurno spustiti na tlo. Može vertikalno uzletjeti, te nakon toga postaviti svoje motore u horizontalan položaj i nastaviti let poput aviona.

Uber je također otkrio da će letjelica biti na električni pogon i da će letjeti na visini od 300 do 600 metara. Tvrtka se nada da će do 2023. godine leteći taxiji svoje putnike kupiti s određenih krovova zgrada i obilježenih mjesta u gradovima. U početku će letjelicama upravljati ljudi, no na kraju će letjeti samostalno.

Osim toga, Uber je već potpisao sporazum s NASA-om kako bi stvorio siguran i novi sustav kontrole zračnog prometa kako bi se lakše upravljalo s hibridnim vozilima koji lete na malim visinama.

Međutim, kao i svaki revolucionarni projekt nailaze na mnoge probleme. Jedan od problema je što još uvijek ne postoje komercijalne letjelica ovog tipa, no ni u Uber nije prva kompanija koja je predstavila svoj prototip letjelice.

 

Sustav naručivanja Ubera bi trebao biti jednak kao i do sada. Putnik ugovara putovanje sa svojim mobilnim uređajem, te se potom uputi na fiksnu lokaciju polijetanja. Treba napomenuti da se putnica važe prije polijetanja letjelice, pošto su zračni taksiji ultralaki.

Uberovi zaposlenici ju prate do njene letjelice u kojoj dijeli prijevoz s još par ljudi. Naslov videa nam jasno pokazuje što nam Uber želi reći, budućnost nam je i bliže nego što mislimo!

 

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram