Zatvori
Jasmin Hadžić
14/09/2021

MailChimp za 12 milijardi dolara odlazi u ruke proizvođača popularne porezne aplikacije

Najpopularniji internet email marketing softver, MailChimp, upravo je najavio svoju prodaju velikoj korporaciji Intuit koja stoji iza niza financijskih i poreznih aplikacija, najpoznatija po softveru za prijavu poreza u SAD-u, TurboTax.

Vrijednost transakcije - 12 milijardi dolara u dionicama i gotovini. Zaposlenici MailChimpa dobit će bonus težak čak 300 milijuna dolara.

Iz Intuit-a su poručili kako uz pomoć MailChimpa žele povećati broj svojih korisnika među malim i srednjim poduzetnicima.

Mailchimp ugasio račune koji promoviraju kriptovalute

Zaista fantastičan uspjeh za servis koji je svoj put započeo kao nusproizvod web dizajn agencije iz Atlante, a zanimljivo, MailChimp je jedna od rijetkih kompanija ove veličine, a da je u potpunosti samostalno financirana, bez vanjskih ulagača.

Zanimljivo, Intuit je na preuzimanje odlučio potrošiti čak 10 posto svoje ukupne tržišne kapitalizacije, primijetili su brojni analitičari.

MailChimp je prošle godine zabilježio prihode od 800 milijuna dolara.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram