Zatvori
MailChimp
Poslovni Puls
07/04/2018

Mailchimp ugasio račune koji promoviraju kriptovalute

Glavna vrijednost kriptovaluta i blockchaina kao tehnologije je decentralizacija. Zagovaratelji kriptovaluta često ističu da je poanta cijele tehnologije da se moć distribuira na što više različitih ljudi i grupacija. U praksi, ti isti zagovaratelji kriptovaluta i blockchain tehnologije su itekako ovisni o alatima koji su - centralizirani.

Zabranjene marketinške aktivnosti i prodaja kriptovaluta

Primjera radi većina sadržajnih rasprava o kriptovalutama se događa na Twitteru i Redditu, sustavima koji su itekako centralizirani. Prošli tjedan, Mailchimp, najpopularnija platforma za slanje newslettera je zabranila sve marketinške aktivnosti vezane za kriptovalute i ICO-ve što je izazvalo mnogo reakcija iz blockhain zajednice i potvrdilo tezu da zajednica još itekako ovisi o centraliziranim alatima.

"Teme vezane za kriptovalute nisu nužno zabranjene. I dalje se mogu slati mail kampanje ako pošiljatelj nije uključen u proizvodnju, prodaju, razmjenu, pohranu ili reklamiranje kriptovaluta" - tvrde iz MailChimpa

U međuvremenu korisnici su iskazali svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama:

https://twitter.com/twobitidiot/status/979510036199288834?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.inc.com%2Fsonya-mann%2Fmailchimp-icos.html&tfw_creator=sonyaellenmann&tfw_site=Inc

Najveći problem koji si je MailChimp zakuhao je što je u prvom valu gašenja računa, izgasio velik broj računa iz blockchain zajednice koji nisu komercijalno uključeni u aktivnosti.

Evan Van Ness, voditelj portala Week in Ethereum je primio upozorenje da će njegov račun biti ugašen. "MailChimp provjerava njegov račun i želimo potaknuti gospodina Evana da nam pošalje primjedbu na legal@mailchimp.com sa svim detaljima ukoliko smatra da je nepravdno isključen."

"Mislim da dovoljno o njihovoj korporativnoj kulturi govori činjenica da oni žele da ja njih molim da mi daju privilegiju da nastavim plaćati 1000$ godišnje da bi slao emailove."

Reakcija Van Nessa i nije bila baš najpovoljnija za MailChimp: "Mislim da dovoljno o njihovoj korporativnoj kulturi govori činjenica da oni žele da ja njih molim da mi daju privilegiju da nastavim plaćati 1000 dolara godišnje da bi slao emailove. Planiram jednostavno prijeć na neki drugi servis."

Iako za blockchain i kriptovalute ovo možda nije tako velik udarac, za korisnike koji žive od edukacije na području tehnologije sigurno je. Email marketinške kampanje su u B2B prodaji jako važne, pa je stoga velik broj korisnika odlučio potražiti druge servise. Tko zna, možda sada odaberu neki decentraliziran.

Pročitajte još i "Najgori početak godine u povijesti Bitcoina."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram