Zatvori
PoslovniPuls
07/09/2021

Britanski regulator napao Kim Kardashian zbog promocije sumnjivih kriptovaluta

Britanski financijski regulator Financial Conduct Authority (FCA) upozorio je i kritizirao popularne influencere poput Kim Kardashian koji iskorištavaju svoju popularnost kako bi zarađivali na promociji sumnjivih kriptovaluta.

FCA je posebno izdvojio reality zvijezdu Kardashian jer je ona u lipnju putem svog Instagram profila promovirala malo poznatu kriptovalutu ethereum max pred svojih 200 milijuna pratitelja. CoinDesk je tada objavio da Kardashian zarađuje između 300.000 i 500.000 dolara na promociji ethereum max-a, koji osim naziva nema nikakvu vezu s ethereumom.

Šef FCA Charles Randall dao je i zanimljivi podatak - promocija ethereum max-a od strane Kim Kardashian financijski je oglas s najvećim dosegom u povijesti! I druge celebrity zvijezde poput Paris Hilton i DJ Khaled također su označeni kao promotori neprovjerenih i malo poznatih kripto tokena.

FCA je upozorio kako je potrebna dodatna regulacija kod promocije kriptovaluta budući influenceri svoje objave označuju kao plaćene promocije što je dovoljno da se zadovolje uvjeti oglašavanja na društvenim mrežama poput Instagrama.

Foto: Nicole Alexander / Wikimedia Commons

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram