Američki financijski div Visa potrošila je čak 150.000 dolara kako bi u svoje vlasništvo stavila jedan NFT (non-fungible token) avatar iz kolekcije CryptoPunk.

Visa je preko digitalne banke Anchorage kupila digitalni CryptoPunk 7610 avatar veličine 24 x 24 piksela koji predstavlja ženu s irokezom i velikim zelenim očima.

“Mislimo kako će NFT-ovi igrati veliku ulogu u budućnosti maloprodaje, društvenih mreža, zabave i trgovine”, izjavio je Visa-in šef za kriptovalute, Cuy Sheffield. “Kako bismo našim klijentima i partnerima pomogli sudjelovati na tržištu NFT-ova, potrebno nam je iskustvo iz prve ruke.”

Iz Vise možemo u budućnosti očekivati više sličnih poteza jer najavljuju kako je kupnja CryptoPunk 7610 avatara “samo početak aktivnosti u NFT području”.

NFT-ovi iz dana u dan sve više ulaze u mainstream kulturu – što je zorno pokazala i aukcija NFT grafike “Everydays – The First 5000 Days” od strane digitalnog umjetnika Beeplea koja je u ožujku preko kuće Christie’s otišla u ruke novom vlasniku uz cijenu od rekordnih 69 milijuna dolara.