Zatvori
Poslovni Puls
17/05/2020

4 znaka po kojima ćete prepoznati direktora s velikim sposobnostima vođenja

Nedavno sam imao zadovoljstvo razgovarati s Brianom Paradisom, bivšim predsjednikom centralne regije bolnice Florida (sada Advent Health), kompanijom od četiri milijarde dolara s više od 25.000 zaposlenih.

Tri godine zaredom američke vijesti i svjetsko izvješće pod Brianovim vodstvom ustanovu su uvrstili u bolnicu # 1 u zemlji, ali bilo je potrebno mnogo mašte da bi se riješili izazovi organizacije da bi se došlo do te točke.

Brian je nedavno napisao knjigu "Vodi s maštom" o onome za što vjeruje da je ključna kvaliteta stvaratelj razlike u sve složenijem poslovnom svijetu: mašta.

4 načina vođenja maštom

U knjizi Brian dijeli da mašta, kad se primijeni na umjetnost vodstva, ima mogućnost otkriti neiskorišteni potencijal u sebi i onima oko vas.

Otkrio je neke temeljne lekcije u svom nastojanju da transformira bolnicu na Floridi i prebaci ih u jednu od najsnažnijih knjiga o vodstvu koje sam ikada pročitao. Ovi uvidi izazvat će način na koji svi mi razmišljamo o mašti. Evo četiri osobine vrhunskih lidera koje su najviše odzvanjale u mojoj glavi:

  1. Ljubav.

Ljubav je, u ovom slučaju, princip prepun akcije iza nje, a ne čupavi osjećaj. Brian kaže da je to bila jedna od vodećih sila koje je vidio kako transformiraju interakcije unutar svojih timova. Kao što Simon Sinek kaže u svojoj knjizi "Vođe jedu posljednje", vođe moraju staviti druge na prvo mjesto. Vođenjem djelotvornom ljubavlju i suosjećanjem, vođe postavljaju ton angažmana u svojim poslovima. Brian dijeli da, iako se ljubav često doživljava kao meka vještina u često oštrom, transakcijskom poslovnom okruženju, koncept bi trebao biti ojačan u svakodnevnim interakcijama i sastancima strategija.

  1. Autentičnost.

Kultura je jedna od najvažnijih stvari za koju je vođa odgovoran za oblikovanje, a to ne možete učiniti bez uspostavljanja povjerenja, kaže Brian. Vjeruje da biti autentičan i biti ponizan kao vođa omogućava zaposlenicima povjerenje, što postaje osnova velike kulture. Ako ste spremni biti transparentni u pobjedama i porazima s vašim timom, omogućujete si da budete autentični. Brian priznaje da to nije tako lako kako zvuči i potiče vođe da sebi daju dozvolu za neuspjeh i pokušaju ponovo.

  1. Ranjivost i preuzimanje rizika.

Imaginacija znači isprobavanje novih stvari koje same po sebi uključuju mali rizik. Do pobjede dolazi samo unapređenjem svog položaja. U knjizi Brian piše s iskrenom strašću prema riziku. Osjetio sam to i tijekom našeg intervjua. Primjenom mašte na izazov može se razviti kreativno rješenje. Rizici dobro učinjeni mogu se nazvati inovacijom. Ova petlja "mašta + kreativnost + inovacija" ono je što Brian opisuje kao vrstan zamah.

  1. Radoznalost.

Brian smatra da tvrtke moraju stvoriti kulturu znatiželje. Spremni istraživati ​​i postavljati pitanja, vođe su u stanju jasnije sagledati sve nijanse izazova i možda doći do boljeg ishoda. Prečesto nas učinkovitost tjera da prestanemo postavljati pitanja, vjerujući da već znamo odgovore, posebno u zreloj organizaciji ili industriji. Ipak, Brian dijeli da se izgradnjom okvira koji dopušta radoznalost i odbacuje monotonost mogu otkriti važni uvidi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram