Zatvori
laptop
Poslovni Puls
03/05/2020

Ozbiljni poduzetnici imaju dva cilja: pasivni prihod i višestruke izvore prihoda

Fraza „pasivni prihod“ toliko je već izlizana da može izazivati i donekle negativne osjećaje. Vjerojatno ste na Facebooku vidjeli oglase koji pokazuju  životni stil poduzetnika koji vam pokušavaju prodati neke od svojih online tečajeva pomoću kojih ostvaruju prihode, a ujedno i putuju. Zvuči zaista primamljivo.

No, kao i u svakoj industriji tako i ovdje postoje dobre i loše strane.  Dobra strana pasivnog prihoda je da može dovesti do višestrukih prihoda. Poduzetnici shvaćaju da stvaranje više izvora prihoda  znači stabilnije poslovanje i više prostora za rast. Primjena strategije pasivnog prihoda stvara mnogo mogućnosti,  omogućuje slobodu i financijsku sigurnost u svakodnevnom životu i poslu.

Evo tri načina kako stvoriti pasivne i višestruke prihode:

Stvarajte 'online' i 'offline' prihode

Kada je riječ o pasivnim prihodima i stvaranju pasivnih prihoda, većina poduzetnika razmišlja o Internetu i društvenim medijima. S milijardama korisnika dnevno, to i ima smisla. Tako bez previše napora možete dosegnuti veliku publiku, možete kreirati sadržaj na blogu ili web stranici, pokrenuti podcast koji će doprijeti do milijuna korisnika usluge kao što je iTunes. Također možete platiti oglase na društvenim medijima i Googleu, koji su vrlo učinkoviti. Što se 'offline' stvaranja prihoda tiče, tu možete držati govore o temi koja vam je bliska, voditi knjigovodstvo kompanijama i korporacijama i slično.
Postoji mnogo načina za stvaranje prihoda u oba svijeta, a svaki od njih pomaže u stvaranju prihoda koji previše ne ovise o drugim stvarima.

 

Automatizirajte dijelove svog poslovanja

Jedna od prednosti vremena u kojem živimo je tehnologija koja nam stoji na raspolaganju. Ako želite proširiti tvrtku bit će vam potrebni i sustavi koji će vas do toga dovesti. Ti sustavi bi trebali uključivati automatizaciju što je više moguće. Što ste vi manje uključeni u svakodnevni rad znači da ćete imati više vremena usredotočiti se na strategije i širu sliku koja je potrebna za rast vašeg poslovanja.
Možete koristiti alate poput WordPressa za vašu web stranicu ili MailChimp kako biste prikupili e-mail adrese i slali svoje obavijesti. Clickfunnels možete koristiti za izradu 'landing pagea' koji su u potpunosti automatizirani. Ovo je samo nekoliko alata koji vam mogu pomoći prilikom uvođenja automatizacije, samo je važno da pronađete one koji će biti najpotrebniji i najpogodniji za vaše poslovanje.

 

Imajte sustav za dosljedno generiranje novih potencijalnih kupaca

Poslovni uspjesi i neuspjesi ovise o njihovoj marketinškoj strategiji i sustavima kojima generiraju potencijalne kupce jer kupci su vam potrebni da biste ostvarivali prodaju. Mnogo poduzetnika je više zauzeto poslom nego što su zauzeti izgradnjom publike i novih potencijalnih potrošača koja je od iznimne važnosti kada je riječ o ostvarivanju prihoda. No, i za ovo postoje načini za izgradnju svoje publike i stvaranje novih potencijalnih klijenta kao što je stvaranje sadržaja u obliku video sadržaja, blogova i podcastova jer postoje milijarde ljudi koji svakodnevno konzumiraju taj tip sadržaja. Stvorite sadržaj za velika poslovanja i razvoj osobnih publikacija jer sedam najvećih publikacija ima više od 500 milijuna posjetitelja mjesečno. Također, možete se uključiti u događaje vaše lokalne zajednice.

Postoji mnogo načina da stvorite potencijalne kupce i više izložite javnosti vaše poslovanje, a stvaranje višestrukih prihoda moguće je samo onda kada možete i dalje rasti i razvijati se.

Živimo u toliko zanimljivom vremenu da doslovno možete zarađivati dok spavate. Kao poduzetnik ne dobivate redovitu plaću, no svejedno možete stvoriti svoju financijsku stabilnost ako stvorite više tokova prihoda i neke od njih učinite pasivnima. Stoga, koristite ove korake i alate, stvarajte sustave i nemojte se samo oslanjati na 'online' svijet jer i  'offline' svijet ima još mnogo toga za ponuditi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram