Zatvori
Poslovni Puls
19/03/2020

Kako pomoći remote zaposlenicima da se osjećaju kao dio ekipe

Nedavno sam govorio o zapošljavanju neovisnih izvođača i udaljenih radnika za vašu tvrtku i kako to ako se pravilno obavi zaista vam može pomoći da povećate i povećate svoj posao, istovremeno zadržavajući svoje nadzemne troškove.

 

I kao poslovni trener preko 25 godina, mogu potvrditi koliko imam daljinskog tima izvođača koji će vam pomoći u razvoju poslovanja. Ipak, postoji nekoliko zamki koje vrijedi spomenuti i istražiti. Osobito kada je riječ o integriranju neovisnog dobavljača u vaš tim i pomaganju im da se osjećaju kao dio poslovne kulture.

 

Pomozite im da se osjećaju kao dio tima

Kao udaljeni radnik ili neovisni poduzetnik može se lako osjećati kao autsajder. Nema dnevnog razgovora o hladnjaku vode, nema vremena za suočavanje s upravom i suradnicima u kabini pored vas. Dakle, postaje presudno da kao voditelj stavite poantu da uvučete svoj udaljeni tim u glavnu kulturu poslovanja.

 

To je jedini način na koji će se stvarno upustiti u kulturu vaše tvrtke, razumjeti fokus vaše tvrtke i imati pravi pristup informacijama koje su im potrebne za izvrstan posao. Razmislite o tome da se mjesečno sastajete s vašim timom, letite zajedno s tim najmanje dva puta godišnje ili čak postavite neformalne „ručkove“ gdje se vaš tim na nove načine povezuje na nestrukturirani poziv u trajanju od 30 do 45 minuta kako bi se upoznali.

 

Pomozite im da pronađu značenje u svom radu

Nećete dobiti i zadržati veliki talent u današnjem konkurentnom svijetu ako ne pomognete svom timu da se osjeća dijelom nečeg većeg od sebe i da jasno vidite kako oni osobno utječu na vaše poslovanje. Ovo se posebno odnosi na udaljene i neovisne izvođače koji mogu imati druge klijente s kojima rade svakodnevno. Uzmite vremena da se povežete sa svojim timom i pobrinite se da razumiju važnost posla koji obavljaju i ulogu koju igraju u tvrtki.

 

Pomozite im nadgledati njihovu izvedbu

Postoji određena razina autonomije koja ide s udaljenim naručiteljima i za mnoge je to jedna od glavnih osobina posla. No važno je postaviti jasne, jednostavne i dosljedne načine redovitog ocjenjivanja vlastitog učinka. Da bi nastavili raditi izvrsno, moraju biti u stanju pratiti svoje rezultate, vidjeti napredak i ispraviti se dok idu. Jedan od ključnih dijelova stvaranja virtualnog timskog rada jest osigurati da svaki član tima točno zna standarde koje mora ispunjavati i rezultate za koje je odgovoran svaki dan, tjedno, mjesečno i tromjesečno.

 

Koje konkretne rezultate očekujete? Kako zapravo izgleda sjajna izvedba njihovog položaja? Što jasnije možete naslikati ovu sliku, to je veća vjerojatnost da ćete biti zadovoljni radom svog daljinskog tima. Najveća greška koju vidim kod klijenata iz našeg poslovnog treniranja koji koriste udaljene radnike jest da imaju nejasno ili nepotpuno razumijevanje odgovornosti svog udaljenog tima napraviti. Usredotočenjem na jasne kriterije uspjeha dajete mogućnost svom udaljenom timu da shvati na čemu rade.

 

Pomaganje udaljenom neovisnom ugovaratelju da se osjeća vrijednim članom tima važan je zadatak i onaj koji se ne bi trebao uzimati olako. Ako se pravilno napravi, vidjet ćete vrijednost i moći ćete skalirati i rasti brže nego što ste ikada očekivali.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram