Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2020

3 stvari koje možemo naučiti iz najgledanijeg TED govora svih vremena

Sir Ken Robinson 2006. je godine utjecao ne samo na svijet TEDTalka već i na sektor obrazovanja, a pokazao je i kako održati dobru prezentaciju. Njegov sjajan govor pogledalo je više od 56 milijuna ljudi, a osim što je zabavan, daje i nekoliko izvrsnih savjeta kako pravilno educirati djecu.

Njegov stil, ponašanje, šale i isticanje ključnih stavki svima mogu poslužiti kao odličan primjer. Evo što možemo naučiti iz najgledanijeg TEDTalka svih vremena.

  1. Nemojte biti previše ozbiljni
    Nema sumnje da je Robinsonov govor najviše gledan jer je zabavan. Ono što je također dobro u njegovim govorima su i ključne točke govora, koje u početku izgledaju kao fusnote koje pretvori u priču.

 

  1. Dajte primjere prije nego počnete objašnjavati svoje stajalište
    Robinson smatra da su najbolji govornici ujedno i vrhunski pisci. Umjesto da vas zaokupe cjelokupnim konceptom, započinju zanimljivim pričama i primjerima. Dok gledate video, obratite pozornost na to koliko je puta ispričao priču i koliko mu je vremena bilo potrebno da prenese glavnu ideju.

 

  1. Ostavite ljude «bez teksta»
    Počevši pričama i šalama, a potom dolazeći do ključnih ideja koje želi prenijeti, Robinson ostvaruje dva cilja. Prvo, stječe povjerenje i zanimanje publike i zadržava vašu pozornost do kraja. Drugo, gradi odnos sa svojom publikom. Iznimno je važno da publika razumije tko ste, što želite reći i imate li pravo to reći. Robinson prvo dokazuje da posjeduje vještine dobrog govornika i dobre komunikacije, a potom i komunicira. Kod njega to jednostavno uspijeva.
TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram