Zatvori
Poslovni Puls
10/03/2020

Rad od kuće najbolja je odluka vašeg menadžmenta

Što je to dobra upravljačka strategija? Najbolja definicija tog pojma jest u kontekstu „jednostavno implementirane strategije koja povećava prihode, a smanjuje troškove.“ Drugim riječima, to je brzo, ali trajno poboljšanje produktivnosti.

Strategija koja se jednostavno implementira i pri tom povećava produktivnost, a smanjuje troškove  je strategija u kojoj zaposlenicima omogućujemo rad od kuće ili na daljinu, umjesto da ih prisiljavamo na dolazak u ured svaki dan. Također  time se osiguravaju ogromne financijske koristi.

 

  1. Povećava se produktivnost zaposlenika

Jednom od brojnih provedenih studija na ovu temu otkrilo se kako zaposlenici koji tri ili četiri dana rade od kuće imaju za 33 posto veću vjerojatnost da će se „osjećati angažiranima“ i 15 posto manju vjerojatnost da će se „osjećati neangažiranima“ naspram zaposlenika koji svaki dan odlaze u urede. Brojna istraživanja pokazala su kako povećanje zaposlenikove angažiranosti povećava njihovu produktivnost.

 

  1. Smanjuju se troškovi opremanja

Kada zaposlenici mogu raditi od kuće da bi izvršili neki zadatak potrebna im je koncentracija i izbjegavanje distrakcija, dok kada rade u uredu znatno teže dobiju potrebnu privatnost i tišinu. Stoga, omogućujući zaposlenicima da rade od kuće može biti najbolji način za smanjenje troškova opremanja jer nema potrebe za ulaganjem u njihove privatne urede kako se ne bi utjecalo na produktivnost. Također, dobra strana rada od kuće jest i to što zaposlenici sami kupuju „uredski“ namještaj, te ako povremeno i dođu u ured ne očekuju previše opreme za svoj rad što znači da se smanjuju i troškovi opremanja.

 

  1. Rezultira smanjenim brojem dana na bolovanju

Prema Uredu za statistiku posla, oko 2,8 milijuna radnih dana bude „izgubljeno“ zbog odsutnosti radnika. Za neke kompanije to može značiti i gubitke od milijun dolara svakog dana. Međutim, zaposlenici kada mogu raditi od kuće vrlo vjerojatno će raditi čak i onda kada su bolesni, jer su bili oslobođeni vožnje do posla kao i komunikacije s ostalim kolegama. Također je važno i napomenuti da radom od kuće, zaposlenici ne šire zarazu na druge zaposlenike, što zna biti veliki problem posebno u uredima otvorenog tipa kada i samo jednim kihanjem možemo stvoriti milijune zaraznih kapljica u zraku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram