Zatvori
Poslovni Puls
08/03/2020

Ovaj citat Billa Gatesa može obilježiti idućih 10 godina

“We always overestimate the change that will occur in the next two years and underestimate the change that will occur in the next ten. Don't let yourself be lulled into inaction.”

Ova izjava je instantni klasik jer ovdje ima toliko slojeva da se ne može na prvu shvatiti. Dvije velike ideje se ističu važno ih je istražiti dublje.

Izgradite sustave umjesto akcija

Kad razmišljamo o sljedećoj godini, razmišljamo o prijedlozima: Poduzeti ovu akciju da bi imali te i te rezultate. Odličan je to recept za kratkoročne ciljeve, ali nije održiv za dugoročne promjene. Što ako se ishod ne dogodi u predviđenom roku? Kako se pripremamo za promjenu u svijetu, ili čak u vlastitoj branši?

Kad razmišljamo o sljedećem desetljeću, moramo razmišljati o sustavima: Stvaranje ove prakse potaknut će taj rezultat. Prelazimo dalje od sada. Ulažemo u ideje koje odmah možda neće imati rezultata, ali bi kasnije mogle imati veliki utjecaj.

Mislimo na budućnost.

Kad me stručnjakinja za upravljanje vremenom Laura Vanderkam intervjuirala za svoju knjigu Off The Clock, na licu mjesta je pronašla nevjerojatan izraz:

Određene stvari koje radimo u sadašnjosti mogu otvoriti prostor u budućnosti. Ova ulaganja vremena isplaćuju se iznova i iznova, baš kao što dionice mogu isplatiti godišnju dividendu.

Vrijeme provedeno u njegovanju odnosa s klijentom ili istraživanju određenog skupa vještina ili jačanju vašeg biznisa. Sve ove prakse počinju maleno s malo nagrade za naporan rad, ali, ponavljamo, rezultati se počinju sakupljati i nagrade počinju nadmašiti sam rad.

Vaš naporan rad ne ide u vakuum. Akumulira se tiho i donosi stalne dobre rezultate.

Ne brinite za sljedeću godinu. Gdje želite biti za deset godina? Radite unatrag od tamo.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram