Zatvori
Poslovni Puls
08/12/2019

Najnovija reklama Applea snimana je na iPhoneu 11 Pro i spektakularna je

Zabavna reklma uključuje grudanje i dobra je lekcija o kreativnosti

Što bi se dogodilo kada biste uzeli Davida Leitcha, ravnatelja i izvršnog producenta filmova o Johnu Wicku, Atomska plavuša i Deadpool 2, i pitali ga da snima borbu sa snježnim kuglicama - u potpunosti na iPhoneu 11 Pro? Ako je vaš odgovor "nešto epsko", bili biste točni.

To je ujedno i smiješno zgodna lekcija o tome kako se neki od najboljih kreativaca koriste alatima koje imaju na raspolaganju, umjesto da požele imati najnevjerovatnije uređaje i tehnologiju.

 

Kreativnost je ono što stvaraš s onim što imaš

Gledaj, prvi ću priznati da volim gadgete. Posebno je zabavno isprobati ih i pisati o njima, a nema sumnje da je iPhone 11 Pro prilično moćan komad tehnologije. I ne samo to, Apple je pokazao ogroman napredak svoje kamere pri snimanju u pokretu, visokoj rezoluciji i mirnoći slike.

Apple je također njegovao reputaciju iPhonea kao kreativnog alata kroz svoju kampanju "shot on iPhone", od koje je "Snowbrawl" video najnoviji obol. No, kladim se da niste znali da je ovoliko sposoban:

https://www.youtube.com/watch?v=cM8DcCoZulw

Naravno, Leitch je imao pristup posadi i nekim prilično ozbiljnim stalnim mehanizmima, ali sam video je 4K video snimljen pri 60 sličica u sekundi na iPhone 11 Pro. Što je, usput, kaže, bila i korist, a ne ograničenje.

"Stvari koje je teško simulirati s velikim filmskim kamerama koje smo u ovom klasičnom kung-fu sastavu uspjeli napraviti vrlo brzo i jednostavno ... bilo je zabavno", rekao je Leitch u zakulisnom videu koji je Apple objavio istovremeno.

"Mogu sam reći iz prvog snimka, kad smo pozadinsko osvjetljenje prolazi kroz dim, a ona trči ... bilo je zaista lijepo i epski."

Stvarno je. Znam da je nekako čudno kad se gleda reklama, ali ozbiljno - kako je cool pomisliti da svatko tko kupi najnoviji flagship iPhone ima pristup istoj ultraširokokutnoj kameri, istoj kvaliteti 4K videozapisa i istim mogućnosti usporenog snimanja kao na filmu?

U stvari, prema Leitchu, zapravo su mogli napraviti snimke koje nisu mogli učiniti s kazališnom postavom. "Prihvaćali smo snage kamere", rekao je o snimkama koje su uspjeli dobiti pomoću uređaja koji se uklapa u vaš džep.

Kao poduzetnik, postoji milijun razloga da se ne stvara. Nikad nema dovoljno vremena, novca ili ljudi da se postigne ono čemu se teži. Uvijek postoji razlog da se ne učini teško. Uvijek možete raditi nešto drugo, nešto što će vas odvratiti. Često je nešto drugo laž da je "Kad bih samo imao ..."

"Nadamo se da će ovaj komad nadahnuti filmaše da uklone uređaj i budu kreativni kao što smo mi bili ovdje", rekao je Leitch.

Jer kreativnost je ono što stvaraš s onim što imaš. A ponekad je ono što imate dovoljno malo da stane u džep!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram